Handleiding bij de wedstrijden en specifieke regels.

Zaalwacht:
Als je bent ingedeeld graag om 19:00 uur aanwezig, om de organisatie te helpen bij opbouw van de
velden.

Invullen wedstrijdformulier:
Voor de wedstrijden het wedstrijdformulier invullen bij het wedstrijdsecretariaat
Indien nodig nieuwe spelerskaart laten maken, en voorzien van een pasfoto.
Voor de dames/heren klasse en de mixklasse moeten verschillende kaarten worden gemaakt.

Toegang tot de zaal:
Spelende teams niet hinderen, dus zaal pas betreden als er niet meer wordt gespeeld aan de kleedkamer zijde.
Als er op naast liggende veld nog wordt gespeeld is inspelen met bal niet toegestaan.

Voor de wedstrijd:
Met de scheidsrechter wedstrijdformulier en spelerskaarten controleren. Het eerste team op het formulier draagt zorg voor een teller. Het tweede team heeft 1e keuze m.b.t. serveren of veldzijde.

Scheidsrechter:
Minimaal 10 min. voor de wedstrijd melden bij wedstrijdsecretariaat.
Indien gewenst mag er een ondersteunende scheidsrechter worden toegevoegd, die de hoofdscheidsrechter kan adviseren

Wedstrijdprotocol:
We spelen 3 sets met een totale wedstrijdtijd van 1 uur. Einde sets bij 25  rallypunten met een verschil van 2 punten.
Ook einde set, na signaal van wedstrijdleiding indien speeltijd is verstreken. (Einde 1e set 30 min. voor eindtijd wedstrijd. Einde 2e set 15 min. voor de eindtijd).
Per set mag 1 time-out worden aangevraagd.
De laatste 5 minuten (zoemsignaal) van de wedstrijd mag er geen time-out worden aangevraagd en niet meer worden gewisseld. (blessures uitgezonderd).
Eindstand is stand op moment van het eindsignaal. Indien dat een gelijke stand is moet de rally worden uitgespeeld of moet nog 1 rally worden gespeeld.

Wisselspelers:
Per set mag, na goedkeuring van de scheidsrechter, 6 keer worden gewisseld.
Een gewisselde speler mag alleen op zijn eigen positie worden terug gewisseld.
Op de reserve bank mogen max. 6 spelers plaatsnemen.(indraaien is niet toegestaan)

Inlenen spelers:
Het is toegestaan spelers uit lagere of dezelfde klasse in te zetten. Spelers uit een hogere klasse mogen onder voorwaarden meespelen (zie wedstrijd reglement op de website).

Afwijkende regels:

Voetfout:
Zodra een speler (deels) met voet over de middellijn komt moet er door de scheidsrechter worden afgefloten.